Op zaterdagmiddag 24 oktober stond de wedstrijd SNA heren 1 tegen Erasmus Volley heren 2 op het programma. Dit was geen wedstrijd voor de reguliere competitie, maar voor de beker. Een echte bekerwedstijd dus! Bekerwedstrijden worden altijd op neutraal terrein gespeeld. Deze wedstijd werd daarom in De Dijk in Dordrecht gespeeld. Dus zowel SNA als Erasmus Volley speelde niet voor het warme thuispubliek. Wel waren er een aantal trouwe supporters van SNA meegereisd om deze wedstrijd te bekijken.

“Erasmus Volley mag absoluut niet onderschat worden!” bromde de trainer voor de wedstrijd. Ze spelen weliswaar tweede klasse, maar je weet het natuurlijk nooit. Zeker omdat SNA deze wedstijd verre van compleet was, wat betreft de selectie. Één was er op vakantie en twee waren er aan het werk. De overgebleven mensen, een schamele zeven man, had de focus wel volledig op de wedstrijd.

In de eerste set begon SNA met de volgende mensen: Alex van Vianen en Dennis Langerak op de buiten. Johan Stam en Jacco Stigter op de midden, Pieter-jan van Vianen op de diagonaal en Dik Arentze mocht het spel verdelen vandaag. Op de bank nam Lucas Bons plaats, die afwezig was tijdens de training.

Erasmus Volley had overal de beste mensen vandaan gehaald en speelde dus met verschillende nationaliteiten. Na de tos bleek dat SNA mocht beginnen met serveren, wat goed uitpakte. De mannen van SNA coach Raymond Da Graca kwamen gelijk op voorsprong. Wel werd er weer herhaald dat ze niet onderschat mochten worden. Dit werd al snel duidelijk; van een 10-3 voorsprong voor SNA werd het opeens 11-8. SNA moest vooral rustig door volleyballen en de tegenstander de fouten laten maken. Dit gebeurde dan ook regelmatig en zo kwam SNA op een comfortabel voorsprong van 20-13. SNA speelde erg ondermaats en ging zich langzaam aanpassen, aan het lage niveau van de tegenstander. Wel wonnen de Bleskensgraafse mannen de 1e set met 25-15.

Iedereen was het erover eens dat de 2e set beter moest gaan. Er werd wat lacherig gedaan, maar dit was ook deels uit schaamte omdat er in de eerste set gewoon belabberd was gespeeld. De tegenstander onder de 10 punten houden was dus ook de afspraak voor de 2e set. Jacco Stigter mocht even een setje op de bank gaan zitten en Lucas Bons kwam hiervoor in het veld. Erasmus Volley heren 2 ging er in de 2e set vol tegenaan. Meer dan SNA had verwacht. Ze konden de pass niet verwerken en dus konden de aanvallers er niet veel meer van maken. Af en toe was er een leuke aanval, maar dit was van beide kanten. Erasmus Volley deed gewoon z’n stinkende best en dat loonde in een voorsprong. Tot de helft van de set was Erasmus Volley de betere partij en tot de 20 punten ging het gelijk op. Coach Da Graca vond dat de mannen nu maar eens moesten laten zien dat zij óok konden volleyballen en niet te afhankelijk zijn van elkaar. Helaas was het niet geluk om de tegenstander onder de 10 punten te houden. Toen Erasmus Volley op 23-23 kwam werd het toch wel heel spannend. Of dit kwam omdat Erasmus Volley gewoon goed was, of SNA gewoon zo slecht? Hoe dan ook, er kwam een time out aan de kant van SNA. Elkaar even opvrolijken en de koppen omhoog en pakken die set! Gelukkig serveerde Erasmus Volley de bal na de time out in het net en hoefde SNA dus nog maar één puntje. Dit laatste puntje duurde nog wel even, omdat er dan van links en dan van het rechts een bal het veld in kwam rollen. Maar gelukkig was er hierna nog een korte rally en pakte SNA een puntje. Het werd dus een nipte 25-23 overwinning waar iedereen eigenlijk wel blij mee was.

De 3e set ging SNA in met een 2-0 voorsprong. En aangezien bekerwedstrijden altijd maar 3 sets zijn, betekende dit sowieso de overwinning voor SNA. Voor de goede orde en het vervolg van het bekertoernooi was het wel zaak ook de 3e set te pakken. Op de midden werd weer een wissel doorgevoerd. Johan Stam ging naar de bank en Jacco Stigter kwam er weer in. De rest van de spelers hadden geluk. Hier waren geen wissels voor. “Na de wedstrijd mag er alleen maar een glaasje melk gedronken worden!” grapte Da Graca, of niet? Die duidelijk niet tevreden was over het spel van z’n team.

Het verloop van de 3e set ging gelukkig wat beter dan de 2e set. SNA herpakte zich een beetje, en bij Erasmus Volley zonk de moed een beetje in de schoenen. Dit was net wat SNA nodig had. Zonder veel weerstand volleybalt tenslotte toch een stuk makkelijker. Ook was de scheidsrechter net zoals in de 1e en 2e set goed bij de les. Vooral Erasmus Volley had de time-outs in deze set hard nodig. SNA schrok hier niet meer van en pakte deze set met 25-17. Iets beter dan in de 2e set, maar zeker nog ver onder de maat. Het basisniveau moet omhoog, was dus ook de gedachte na de wedstrijd. De mannen van SNA dachten “als je wint met slecht spelen, wat dan als je ook nog eens goed gaat spelen?!” maar dit was geen goede gedachte volgend de coach.

Na afloop van de wedstrijd dronk SNA toch maar een biertje op de overwinning en praatte nog wat na over de wedstrijd. Dit was vooral een beetje lachen en onzin praten over de slechte pot die was gespeeld. Woensdag dus maar een volle bak trainen en donderdag maar eens kijken of we in Groot-Ammers WIK kunnen verslaan! Tot dan!