SNA streeft ernaar dat ieder jeugdlid competitie gaat spelen omdat kinderen dat leuk vinden, wedstrijden bij sport horen en kinderen hiervan beter badminton gaan spelen.

Jeugdcompetitie

In een team zitten minimaal 2 jongens en 2 meiden. Tijdens een wedstrijd worden 8 partijen gespeeld:

  • 2x man-enkel (ME)
  • 2x vrouw-enkel (VE)
  • 1x herendubbel (MD)
  • 1x damesdubbel (VD)
  • 2x gemengd dubbel (Mix)

Deze competitie begint in september.

Opstap

Speciaal voor beginnende spelers is er de Opstapcompetitie. De regels worden uitgelegd, het maakt niet uit hoe de verdeling jongens/meisjes is. In een team zitten minimaal 4 spelers die nog geen 2 jaar competitiespelen. Er worden 8 partijen gespeeld:

  • 4x enkel (E)
  • 4x dubbel (D)

Deze competitie begint in februari.

Thuiswedstrijden

De thuiswedstrijden worden gehouden in Sporthal de Spil.

Tijdens de thuisduels moet de tegenstander netjes worden ontvangen en is het de bedoeling dat wij als ontvangende club tellen bij elke wedstrijd. Als thuisteams komen we eerder naar de hal om de netten op te zetten en na afloop weer op te ruimen. Wedstrijdshuttles worden door de teamleiders bewaard.

SNA Badminton 3 maart 2018 (5)De leiders van de thuisteams zorgen dat de wedstrijdformulieren ingevuld worden en dat de wedstrijden op tijd gespeeld worden. De leiders hebben de algehele leiding.

Wedstrijdformulieren moeten zo snel mogelijk (uiterlijk maandag) ingeleverd worden bij de competitieleider, die ze zsm invult op badmintonnederland.toernooi.nl.

Download:

Leider/teamcaptain

Voor ieder jeugdteam worden 1 of 2 ouders of spelers gevraagd om leider te zijn van het team.

Rijschema

Als alle speeldata bekend zijn, maakt een leider rij-afspraken met alle ouders voor de uitwedstrijden. Het is de bedoeling dat iedere ouder een keer een team naar de locatie rijdt waar de uitwedstrijd plaats vindt en ook als begeleider optreedt.

De leider houdt overzicht wanneer welke spelers evt niet aanwezig kunnen zijn, probeert bij een ander team te lenen en neemt contact op met de competitieleider en jeugdcommissie als een wedstrijd verzet moet worden.

Wedstrijdindeling

De leider bepaald de wedstrijdindeling: wie speelt met wie in welke wedstrijd? De thuisspelende partij zorgt voor een wedstrijdformulier en vult dat eerst in, daarna de gasten.

Thuiswedstrijd

De leiders maken afspraken over iets te drinken voor de spelers tijdens thuiswedstrijden voor eigen team en voor het bezoekende team.

SNA J1 Kampioen13

En verder..

Ieder team ontvangt een zogeheten teammap waarin wedstrijdformulieren, dispensaties en een competitieschema zit.

Als er vragen of problemen zijn neemt een leider contact op met de competitieleider en/of jeugdcommissie.

Leiders kunnen er voor kiezen om (één van de) spelers taken te geven. Bijvoorbeeld het invullen van het wedstrijdformulier.

Wedstrijdkleding

3cc05_club_shirt_km_110106-2800Alle competitiespelers krijgen voor aanvang van de competitie een wedstrijdshirt van SNA-badminton te leen. De spelers dragen dat shirt natuurlijk tijdens alle wedstrijden, zorgen zelf dat het netjes blijft en steeds schoon is. Aan het einde van het seizoen worden alle shirts weer ingeleverd bij de jeugdcommissie.

De spelers zorgen zelf voor goede schoenen, sportsokken, een zwarte short of rok en natuurlijk een racket. Daarnaast is het prettig om een trainingsjas of vest mee te nemen om voor en na wedstrijden niet af te koelen.

Shorts, trainingspakken en trainingsshirts kunnen zelf naar eigen keuze aangeschaft worden. Voor de eenheid zou het leuk zijn als er met de clubkeuze rekening gehouden wordt: zwart-wit, zwart-blauw of zwart van het merk Hummel. (meer info en evt verwijzigingen volgen)