Vandaag was een spannende dag, want de allereerste teamwedstrijd van de keuzemeiden stond op het programma. Onze SNA meiden Maud, Rebecca, Marije, Johanna, Annemarie, Imara en Josephine vertrokken richting Ridderkerk met een flinke dosis energie & zenuwen. Want zullen de toestellen fijn zijn om te turnen? val ik niet van de balk? Lukt die salto van de brug? Kortom er was zeker wel een beetje stress aanwezig bij de meiden.

 

Gelukkig eerst even “gezellig warming uppen” Alle spieren goed opwarmen en natuurlijk even tijd om lekker te kletsen met elkaar over de toestellen. De meiden vonden de balk toch wel een beetje hard en de brug daar zat toch wel erg veeeeel magnesium op. Maar wat een mooie gymzaal in Ridderkerk met een “blokkenbad” daar waren de meiden toch wel erg jaloers op, want dat is natuurlijk heeeeel leuk!

 

Tijd voor het eerste toestel…

Brug

Dit toestel verliep bij veel turnsters zonder problemen. Josephine had een blaar dus het bruggen was wat lastiger dan normaal. Bij Imara ging het ophurken onwijs goed! En Marije vond de salto best spannend om te doen want ze was er de vorige dag nog een paar keer mee gevallen maar gelukkig ging het goed 🙂 Ook zagen we zelfs een paar keer een prachtige kip aan de brug van Maud, Imara, Annemarie en Johanna. Kortom goed gedaan de kracht trainingen van Lineke kwamen hier mooi van pas.

 

Sprong

Er werden mooie sprongen gemaakt. Prachtige half in half uit van Maud en Annemarie. Ook hele mooie overslagen van Rebecca, Marije en Josephine. Johanna en Imara hadden een beetje pech tijdens de 2e sprong. Johanna viel tijdens de landing en Imara ging met een soort tipsalto over de pegasus heen.

 

Balk

Alweer tijd voor het derde toestel de balk. Tijdens dit toestel kon je namelijk wat verdienen. Als je er geen 1x vanaf valt krijg je namelijk een lolly 🙂 Deze traditie vinden we leuk en zetten we al jaren voort bij SNA. Er zijn drie lolly’s verdiend bij de balk! We zagen helaas ook een aantal vallen voorbij komen, maar dat is natuurlijk juist het spannende aan de balk. Er werden prachtige radslagen, handstanden, salto’s, pirouettes en spagaatsprongen gemaakt.

 

Vloer

Eindelijk het toestel waar de meiden zo naar uit hebben gekeken. Tijd voor eigen creativiteit: oefeningen op muziek die je helemaal zelf hebt verzonnen! Hoe tof is dat!? Het ging hier dan ook heel erg goed. Mooie arabier-salto’s, arabier-flikflak-salto’s, spagaatsprongen, stut, duikdraaien en boogjes kwamen voorbij.

 

Uitslag

De prijzenuitreiking was erg spannend. Eerst kwam de individuele uitslag en onze SNA meiden stonden zelfs in de top3: 1 Annemarie, 2 Imara en 3 Johanna. Knap hoor maar het gaat natuurlijk allemaal om het groepstotaal…. OKK Ridderkerk kwam uit op een puntentotaal van 202,750 en SNA  212,330 JAAAAA WE HEBBEN GEWONNEN! Het duurde even voordat de boodschap echt tot de meiden was doorgedrongen maar wat waren ze blij! Op naar de volgende wedstrijd in april tegen Sparta Dordrecht.

 

Wij bedanken:

OKK Ridderkerk voor de organisatie

Mary & Daphny onze SNA juryleden

Mama van Annemarie & Johanna voor het tellen van de punten

Moeder van Imara en papa van Josephine voor het brengen en ophalen

IMG-20180127-WA0005

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *