Op zaterdag 1 februari 2014 stond de wedstrijd SNA MA1 – Sliedrecht Sport MA3 op het programma. Sliedrecht Sport had evenveel wedstrijden gespeeld en het verschil tussen ons was 5 punten, in het voordeel van Sliedrecht. Omdat wij al tegen de top-3 hadden gespeeld en Sliedrecht nog niet, wisten wij dat het wel eens een moeilijke wedstrijd zou kunnen gaan worden. Een jaar geleden speelden wij ook tegen dit team en verloren wij met 3-1 thuis.

De eerste set begonnen wij goed, we pakten gelijk een kleine voorsprong van 4 punten. Bijna de hele wedstrijd bleven wij goed bij en met af en toe een klein verschil kwamen wij weer goed terug. Dit bleef de gehele wedstrijd doorgaan, waardoor de set niet afgelopen was bij de gebruikelijke 25 punten. Wij bleven doorgaan, en het team van Sliedrecht ook. Met een paar mooie smashes van Sliedrecht wisten zij deze set te pakken. De set eindigde uiteindelijk in 27-29.

De tweede set wilden wij absoluut niet uit handen geven, wij waren er zó dichtbij geweest! Er zat dus maar één ding op: vanaf het eerste moment keihard ons best doen en proberen zo veel mogelijk uit te lopen. Dat is gelukt, met een verschil van 4-6 punten stonden wij de gehele wedstrijd voor. Wij leken de set te gaan winnen, maar toch werd het nog best spannend toen Sliedrecht bij een stand van 24-20 de service nog kreeg en deze flink benutte. Met een paar slordige passes van ons wist het team uit Sliedrecht nog 2 puntjes te pakken voordat wij er met de setwinst vandoor gingen. De set eindigde in 25-22.

Een gelijkstand in sets, 1-1. Wij wilden absoluut niet opgeven, en begonnen met dezelfde strategie als de vorige set: vanaf het eerste moment proberen zo veel mogelijk uit te lopen.  Ook in deze set lukte dat behoorlijk, want al vroeg in de wedstrijd stonden wij met 6 punten voor. Deze voorsprong behielden wij goed tot ver in de wedstrijd; bij de aangevraagde time-out door Sliedrecht stond het scorebord op 20-14. Door (alweer) wat slordige foutjes kwam Sliedrecht weer dichterbij dan de bedoeling was. De set eindigde gelukkig wel in ons voordeel, want met 25-19 was de winst weer voor ons!

De vierde set begon wat stroef, het liep niet zoals wij wilden en wij raakten wat achter in punten. Na de time-out ging het al iets beter, en kwamen we langzaam op gang. Punten werden weer ingehaald en we begonnen al beter te spelen. Met een paar mooie prikballen van de spelverdelers waren we vrij snel alweer in de buurt van de tegenstander, en dat bleven we ook. Net als in de eerste set eindigde ook deze set niet bij de 25 punten, maar bleven we doorgaan tot 26 punten. Gelukkig wel in ons voordeel, want ook deze set wonnen we met 26-24! Een mooie overwinning van 3-1 tegen Sliedrecht.

De afgelopen weken zijn er wat veranderingen geweest binnen ons team. Trainer Dik Arentze heeft besloten te stoppen met het trainen en coachen van ons. Wij willen hem via deze weg nogmaals bedanken voor de tijd en energie die hij in het trainen en coachen van ons heeft gestoken.

Alex en Pieter-Jan van Vianen zijn nu onze trainers en zij coachen vanaf nu ook onze wedstrijden.

Wij hopen met deze trainers ook de volgende wedstrijden punten te pakken. Zaterdag 15 februari is Smash’66 aan de beurt. Wij spelen om 09:30 in Sporthal de Blokweer, Alblasserdam. U bent uitgenodigd ons te komen aanmoedigen!

 

Written by: Nairobi Vlot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *