Op zaterdag 8 maart 2014 speelden wij tegen Volley Meerkerk MA1. Wij hadden veel vertrouwen om na deze wedstrijd met de volle 5 punten weer naar huis te gaan, omdat wij al vaker tegen dit team gespeeld hadden in voorgaande competities, en omdat Meerkerk veel lager stond (staat) in het competitieklassement: een puntenverschil van 9 punten en een klassementsverschil van maar liefst 5 plaatsen (in een competitie van 10 teams).

Wij begonnen de eerste set goed en we pakten meteen een voorsprong van zo’n 3 punten. Volley Meerkerk bleef goed bij en lieten ons de eerste set niet al te gemakkelijk winnen. Toch bleven we goed spelen, waardoor de voorsprong alleen maar uitliep. Met nog drie punten voor het einde van de set te gaan kwam Meerkerk opeens weer een beetje terug en probeerden ze het ons nog lastig te maken, maar de voorsprong bleek te groot en nadat Meerkerk in het net serveerde, konden wij de set makkelijk uitspelen en pakten wij de eerste set met een eindstand van 17-25.

De tweede set startten we een beetje rommelig, waardoor we een achterstand opliepen. Deze achterstand haalden wij redelijk snel in, maar het ging niet vlekkeloos, want Noël de Ruyter (spelverdeelster) kreeg opnieuw last van haar enkel, waardoor zij gewisseld moest worden. Femke den Besten nam haar positie over.

Toen wij eenmaal de achterstand in hadden gehaald, liepen wij wat uit en pakten wij een flinke voorsprong van 5 punten. Deze hielden wij goed vast tot het einde van de set, maar opnieuw kwam Meerkerk met een goede servicebeurt, die dit keer wel gevaarlijk was voor ons. Het stond 22-23 (in ons voordeel), toen er opnieuw in het net geserveerd werd. Toen was het voor ons makkelijk om de set uit te spelen en het punt te pakken.

De derde set, misschien wel de meest makkelijke set van de hele wedstrijd. Bij een stand van 2-1 kregen wij de servicebeurt en serveerde Nairobi Vlot 8 keer achter elkaar, waardoor de voorsprong groot was. Meerkerk probeerde nog wat punten te pakken, maar het gat was voor Meerkerk veel te groot, waardoor wij heel makkelijk de set wisten te pakken en met een ruime voorsprong naar de laatste set konden gaan. De eindstand was 10-25.

De vierde set begonnen wij slecht. Meerkerk begon met een paar goede servicebeurten waardoor de achterstand groot geworden was (± 6 punten). Onze serves waren allemaal wat slordig, waardoor het moeilijk was om de achterstand kleiner te maken. Halverwege de vierde set liep begon het aan onze kant wat beter te lopen, waardoor wij weer een paar punten goed konden maken. Heel langzaam kwamen wij terug in de wedstrijd, en kwamen wij weer dichter in de buurt van Meerkerk. De achterstand bleef er, maar het waren nu nog maar slechts 2 punten. Nu was het voor ons een taak om bij Meerkerk te blijven en een grotere achterstand te voorkomen. Het bleek lastig te zijn, want de wedstrijd ging door na de 25 punten tot de 32(!) punten. De kleine foutjes aan onze kant waren vervelend, maar ook Meerkerk kende zijn fouten, want dit team serveerde iedere beurt in het net. Wij bleven goed spelen (ondanks de foutjes), waardoor wij, gelukkig, ook deze set konden winnen. Eindstand: 30-32.

Het ging niet vanzelf, vooral niet in de vierde set, maar de 5 punten hebben we binnen!

Written by Nairobi Vlot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *