Zaterdag 4 juni was het dan eindelijk zover de RTT finale voor Anne-Marie, Rebecca, Josephine, Marije, Marieke, Maud en Nathalie.

De toestelvolgorde was erg fijn namelijk sprong-brug-balk-vloer. Iedereen zag er weer keurig uit en ook onze prehistorische maar ooooh zo leuke S.N.A. vlag hebben we weer meegenomen 🙂

Het eerste toestel sprong ging super, er werden erg mooie overslagen gesprongen met rechte benen, rechte armen en met een snelheid waar Max Verstappen nog wat van kan leren, haha.

Het tweede toestel brug ging ook prima. Bijna iedereen haalde de horizontale opzwaai en ook het ophurken ging bij de meeste meiden vlekkeloos. Maar het mooiste waren die hoge salto’s, prachtig gedaan!

Oei.. tijd voor het 3e toestel: DE BALK het meest gevreesde onderdeel. De meiden waren toch wel het meest bang voor dit toestel omdat je zulke moeilijke elementen hebt om uit te voeren zoals: 1/1 pirouette, radslag, handstand, doorhurken en spagaatsprongen. Het toestel balk ging om deze reden ook niet echt lekker, veel meiden vielen er helaas af met een aantal elementen. Wel had Nathalie een onwijze verrassing voor ons, ze stond met de radslag. Iets wat in de trainingen al die tijd niet lukte, ging nu helemaal perfect op de wedstrijd!

Na wat punten die we verloren hebben op de balk probeerde de meiden dit op vloer meer dan goed te maken, en dit is de meiden zeker gelukt. Wat hebben wij ontzettend genoten van jullie vloeroefeningen met arabieren, flikflakken, salto’s, spagaatsprongen, handstanden, overslagen, leuke pasjes en stapjes en acrobatische houdingen. Fantastisch gedaan!

 

Prijzenuitreiking…

De turnsters van S.N.A. haalde in de totaalscore een 4e plek.  Op sprong en vloer waren zij 2e, op brug 3e en een 5e plaats op balk.

 

IMG_1445 IMG_1438

IMG_1455 IMG_1461

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *