Vrijdagavond, 19 februari, een uitwedstrijd tegen Heren 1 van Voltena. Helaas was het de week waarin de nodige spelers van SNA op wintersportvakantie waren. Helaas wilde de tegenstander de wedstrijd niet verzetten, aangezien zij de punten hard nodig hebben om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Pieter-Jan, Dennis, Dik en Johan waren op wintersport. Hiernaast missen we ook nog steeds de lang geblesseerde Joost en Wim. Tel daarbij ook nog de werk(vakantie) van Peter op, en je houdt 5 man over die wél kunnen spelen. Marnick de Winter mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht van SNA. Hij stond samen met Jacco op de midden. Lucas verhuisde naar de buiten samen met Alex, Davey als diagonaal en Sven als spelverdeler. Er waren dus ook geen wissels mogelijk. Door deze wijziging kwam er ook een variatie in het systeem waarmee in het begin de nodige moeite werd ondervonden.

Half 8 vertrokken we naar Nieuwendijk, waar we eerst een bakkie koffie deden en vervolgens om 9 uur moesten aantreden voor de wedstrijd. De heren van SNA spraken vooraf met elkaar af dat ze vrij moesten gaan spelen en dat elk punt wat we konden pakken meegenomen was. De eerste set was een zeer rommelige set waarin zeer slecht volleybal werd gespeeld. De mannen van Voltena konden het verschil maar niet uitdrukken in punten en SNA kon steeds net aanhaken. Tot op het eind de foutenlast te veel werd aan de kant van SNA: 25-18.

Na een stevig potje praat van Raymond (coach) begon SNA spetterend aan de 2e set. SNA sloeg een groot gat van een aantal punten en liep zodoende uit naar 23-17. Met de winst van de set inzicht sloop er wat gemakzucht in de ploeg en kwam er een sterke service beurt aan de kant van Voltena; 23-21. Time out, even alle koppen bij elkaar en dan die bal naar de grond timmeren. Dat gebeurde vervolgens ook 2 keer met een schitterde aanval: 21-25.

De mannen van SNA zagen dat verlies hier niet noodzakelijk was en dat er met goed spel en veel passie de winst kon worden weggesleept. Helaas kunnen we over de derde set zeer kort zijn. De pass en de set-up waren om te huilen, waardoor er geen fatsoenlijke aanval uit kon komen. Helemaal niets lukte aan de kant van SNA. Zelfs de nodige time-outs en praatjes hadden geen effect (25-10………).

Er werden harde woorden gesproken voordat de 4e set begon en benadrukt dat we dit nooit meer wilden zoals de vorige set. De 4e set begon weer net als de 2e set met de nodige passie en emotie. De passe werd steeds beter waardoor Sven het spel beter kon verdelen en hierdoor Alex, Lucas en Davey kon bedienen en zij konden scoren. Deze set was zeer spannend en het publiek werd naarmate de set vorderde steeds stiller. SNA had dankzij een mooi blok van Marnick 2 punten voorsprong gepakt. Deze werden niet meer weggegeven, zodat het 23-25 werd.

Koppies nog één keer omhoog en 15 punten knallen. Voltena was vermoeid en dat werd zichtbaar bij enkele reddingen die niet meer werden gedaan door de mannen uit Nieuwendijk. Helaas werd naarmate de 5e set vorderde ook wel duidelijk dat de pijp leeg raakte bij de hoofdmacht van SNA. Bij de veldwissel was het 8-7 in het voordeel van Voltena. SNA had de nodige servicefouten gemaakt, waardoor Voltena weer wat moed had gekregen. Toch ging SNA zijn eigen spel weer spelen waarin het nodige werd gevarieerd en ook mooi werd afgemaakt. Uiteindelijk won SNA deze set met 13-15. Zodoende boekten we een mooie 3-2 overwinning waarmee we uiteindelijk toch zeer tevreden waren.

Volgende week spelen we een derby, thuis tegen koploper WIK om 16:45. Gelukkig zullen er dan weer enkelen terug zijn van de wintersport voor deze topwedstrijd in de Spil. Zorg dat u erbij bent! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *