De derby van het zuiden, SNA HS1 tegen WIK/Univé HS3. Een wedstrijd met een bepaalde spanning. Op de trainingsavond van WIK mochten de mannen van SNA aantreden in Groot-Ammers. We begonnen de voorbereiding van de wedstrijd gewoonlijk met een bakkie koffie. Na een lange voorbereiding mochten we gaan warmlopen en inspelen.

De eerste set mocht Sven van Genderen het spel gaan verdelen, Davey den Boer mocht de tegenpartij op de diagonaal onderdruk zetten. Op de midden begonnen Johan Stam en Lucas Bons en Dennis Langerak en Peter Hak waren de passer-lopers van dienst. Op de bank namen Dik Arentze, Jacco Stigter en Pieter-Jan van Vianen plaats. Het team van Raymond Da Graca liep in de eerste set achter de feiten aan. Vroeg in de set kwam SNA al op 2 punten achterstand. Deze achterstand bleef de gehele set staan en daardoor werd deze set met 25-23 verloren.

Voor de tweede set was de opdracht makkelijk: de tegenpartij meer onder druk zetten en scherpte in het achterveld. De mannen van SNA hadden de opdracht goed begrepen. In het achterveld werd veel van de grond gehaald en aan het net scoorden de buitens en middens er rustig op los. Met veel vechtlust wist SNA de tweede set te winnen met 26-24.

De derde set ging SNA met dezelfde vechtlust het veld in. Na een aantal punten was goed te merken dat Wik Univé het spel had veranderd en SNA begon weer achter de feiten aan te lopen. Johan Stam moest helaas met een blessure het veld af en Jacco Stigter mocht aantreden. Helaas kon SNA het tij niet meer keren en verloor deze set ruim met 25-15.

De vierde set moest SNA weer gaan volleyballen. En dat deed SNA ook. Ze begonnen met dezelfde vechtlust als in de tweede set. Met goed communiceren en vechten werd deze set, na een weggewerkt matchpoint, gewonnen door SNA met 26-24.

Volgens de traditie dit seizoen speelde SNA dus weer een vijfde set (alle vijf de wedstrijden werden beslist middels een vijfde set). De koppen werden nog één keer bij elkaar gestoken en SNA ging met dezelfde energie als de vierde set het veld in. SNA wist vroeg in de set WIK onder druk te zetten. Het spel werd goed verdeeld, Dennis zette een sterke serviceserie neer en iedereen mocht een balletje inslaan. Uiteindelijk werd deze set met 15-7 gewonnen en zodoende de wedstrijd met 3-2 in ons voordeel beslist!

Volgend weekend mogen de mannen van SNA thuis aantreden tegen Voltena HS1.
16:45 in De Spil, wees welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *