Lange Mannen spelen EK Volleybal in Nederland!

Van 13 t/m 23 september komt Oranje in actie op het Europees Kampioenschap Volleybal. De Lange Mannen spelen vijf poulewedstrijden in eigen land. Kom jij ze aanmoedigen?

Het EK vindt om de twee jaar plaats. Deze editie belooft erg bijzonder te worden, want het toernooi wordt door maar liefst vier landen georganiseerd: Nederland, België, Slovenië en Frankrijk. De 24 deelnemende landen zijn ingedeeld in vier poules van zes, elke poule komt in een ander land in actie. De wedstrijden in poule D in Nederland, waarin de Lange Mannen ook ingedeeld zijn, worden in Rotterdam en Amsterdam gespeeld. Na de poulefase begint de knock-outfase, die ook deels in Nederland plaatsvindt. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. De halve finales vinden plaats in Ljubljana (Slovenië) en Parijs. Het brons, zilver en goud wordt verdeeld in Parijs.

Wie zijn de tegenstanders van Oranje?
Oranje speelt dus in een poule van zes en komt minimaal vijf keer in actie in Nederland. Om door te gaan naar de knock-outfase, moeten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule eindigen. Welke teams moeten ze hiervoor verslaan? Hieronder een overzicht van de tegenstanders.

In de eerste wedstrijd neemt Oranje het op tegen Montenegro, dat 39e staat op de wereldranking. Het team van bondscoach Basic nam nog nooit deel aan een Europees- of Wereldkampioenschap, daar komt nu dus verandering in.

Oekraïne is de tweede tegenstander van de Lange mannen. Oekraïne staat 54e op de wereldranking en ook voor dit team is het alweer een tijdje geleden dat ze meededen aan een EK. De laatste keer was in 2005, maar toen overleefde de ploeg de poelfase niet.

De derde wedstrijd zal een interessante battle worden, Oranje komt dan in actie tegen Polen. Het team van de Belgische bondscoach Vital Heynen behaalde zowel in 2014 als in 2018 goud op het WK. Polen staat momenteel vierde op de wereldranking en is op papier de sterkste tegenstander van de Lange Mannen.

De vierde tegenstander van de Nederlandse volleyballers is Estland, dat 26e op de wereldranking staat. Voor Estland is het de vijfde keer dat ze meedoen aan het Europees Kampioenschap. Het team van bondscoach Creţu wist nog nooit een top tien plaats te behalen.

In de laatste poulewedstrijd komt Oranje in actie tegen Tsjechië. De Tsjechen staan op dit moment dertigste op de wereldranking, maar behaalden in 2017 wel een nette zevende plaats op het EK. Aan de laatste twee wereldkampioenschappen deed het team niet mee.

Hoe ziet het programma eruit?
Oranje komt vanaf vrijdag 13 september in actie in Nederland en start in Ahoy Rotterdam, waar tot en met maandag 16 september gespeeld wordt. Na deze vier dagen verhuizen de teams naar Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hier spelen zij de laatste wedstrijden van de poulefase. Zie hieronder het volledige schema:

Ahoy Rotterdam Vrijdag 13 september 14.00 uur Tsjechië vs. Oekraïne
17.00 uur Estland vs. Polen
20.00 uur Nederland vs. Montenegro
Ahoy Rotterdam Zaterdag 14 september 16.00 uur Oekraïne vs. Nederland
20.30 uur Estland vs. Montenegro
Ahoy Rotterdam Zondag 15 september 16.00 uur Nederland vs. Polen
19.00 uur Tsjechië vs. Estland
Ahoy Rotterdam Maandag 16 september 17.00 uur Montenegro vs. Oekraïne
20.00 uur Polen vs. Tsjechië
Sporthallen Zuid Amsterdam Dinsdag 17 september 17.00 uur Montenegro vs. Polen
20.00 uur Estland vs. Nederland
Sporthallen Zuid Amsterdam Woensdag 18 september 17.00 uur Oekraïne vs. Estland
20.00 uur Nederland vs. Tsjechië
Sporthallen Zuid Amsterdam Donderdag 19 september 17.00 uur Tsjechië vs. Montenegro
20.00 uur Polen vs. Oekraïne

Na de poulefase volgt een rustdag. Vanaf zaterdag 21 september begint de knock-outfase, de beste vier teams uit elke poule plaatsen zich hiervoor. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. Mochten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule komen, is het in ieder geval zeker dat ze in Apeldoorn spelen! Hier hopen we natuurlijk op 😉.

Omnisport Apeldoorn Zaterdag 21 september Achtste finales
Omnisport Apeldoorn Maandag 23 september Kwartfinale

Waar kan ik tickets kopen?
Het EK belooft een bijzonder evenement te worden! Hier vind je alle info over het toernooi en de ticketverkoop. Trommel al je teamgenoten, vrienden en familie op en kom de Lange Mannen aanmoedigen!

Zien we jou in Rotterdam, Amsterdam of Apeldoorn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *