Op zaterdag 12 december mochten de mannen van SNA in Papendrecht aantreden tegen koploper Flits. Na een week waarin oud-trainer Hans Mouthaan de training verzorgde vanwege de afwezigheid van Raymond, was iedereen (op Wim na) topfit om aan de wedstrijd te beginnen.

We begonnen de eerste set met Sven en Pieter-Jan, Lucas en Jacco op het midden en Dennis en Alex aan de buitenkant. Uiteraard was onze stofzuiger Joost er ook bij. Het begin verliep moeizaam. Beide kanten maakten veel fouten, maar in het verloop van de eerste set merkten we dat er wat te halen viel. Dus iedereen nog een tandje erbij en vol in de aanval. Peter kwam er nog in voor Alex maar het mocht niet baten. Na een goede service-serie van de spelverdeler van Flits was het verzet gebroken en ging de eerste set met 25-20 naar Flits.

De 2e set begonnen we met de zelfde 7 als de 1eset. Aangezien de pass bij Flits niet optimaal was kregen we de opdracht om het verschil via onze service te maken. Dit lukte goed en Flits had er de nodige moeite mee om de bal bij de spelverdeler te krijgen. Hier trok SNA zijn voordeel uit en won de 2 set met 22-25.

De 3e set was een kopie van de 2e. Veel service-druk brak ook deze set de Papendrechtse verdediging. Aan het einde van de set was er nog wel even de dubbele wissel nodig met Davey en Dik. Dit pakte goed uit en zo trok SNA ook de 3e set naar zich toe, 23-25.

De 4e set mocht Dik blijven staan. SNA denderde door richting een mooie overwinning in Papendrecht en stond met een stand van 20-23 bijna op matchpoint. Helaas ging aan het einde van de 4e set bijna niks meer goed. De pass kwam niet aan, er werd niet gescoord en de blokkering wist de aanvallers van Flits niet te stoppen. Hierdoor liet SNA een mooie 1-3 overwinning liggen en de 4e set ging met 28-26 naar de thuisploeg.

Dan maar weer opmaken voor de zoveelste 5e set dit seizoen. Gelukkig wisten we de rug weerte rechten en maakten we een goede start. Met een 7-8 voorsprong wisselden we van helft en met verschillende wissels lukte het om te laten zien wat we kunnen. De aanvallers aan de buitenkanten sloegen er lustig op los en Flits had er geen antwoord meer op. De set eindigde met 12-15 en zo trokken we toch nog de winst naar ons toe.

Aanstaande zaterdag alweer de laatste wedstrijd van 2015. Om 16:45 nemen we in de eigen sporthal de aftrap tegen de hekkensluiter Hou Stand uit Rotterdam.