Woensdagavond 6 januari was de nieuwe datum voor de wedstrijd SNA heren 1 tegen Hou Stand Heren 1. Dit omdat Hou Stand op de officiële datum geen team bij elkaar kon krijgen. Eigenlijk betekent dit gelijk een 4-0 overwinning voor SNA, zeker omdat Hou Stand vrij laat was met de aanvraag om de wedstrijd te verzetten. Echter wilde SNA liever een wedstrijd spelen op de trainingsavond en dus gaan vechten voor de punten. Op de ranglijst was Hou Stand afgezakt naar de laatste plaats, SNA was de nummer vijf.

SNA was inmiddels al een geruime tijd aan het warmlopen en warmspelen voor de wedstrijd, terwijl een aantal mannen van Hou Stand nog gewoon met elkaar stonden te praten. De rest zat zelfs nog in de kleedkamer. Vlak voor het inslaan begon Hou Stand dan toch de bal over te gooien, het inslaan was van beide kanten niet zo spetterend.

Voor de eerste set moest iedereen even op scherp gezet worden, want SNA dacht dit wel even te klaren met een 4-0 winst. Daarom stuurde de coach in de eerste set het volgende team het veld in: Dik Arentze als spelverdeler, Davey den Boer als diagonaal. Johan Stam en Lucas Bons als midden en Peter Hak en Dennis Langerak als buitenspelers. Joost Hak was de libero in het achterveld. Op de bank namen plaats: Alex en Pieter-Jan van Vianen, Sven van Genderen en Jacco Stigter. Het lukte SNA in de eerste set om een kleine voorsprong op te bouwen van een punt of vijf, maar door het slechte serveerwerk werd Hou Stand wel in de wedstrijd gehouden. Ook de aanval was niet krachtig genoeg waardoor veel ballen weer terug kwamen en de rally’s lang duurden. Veel ballen kwamen zo rommelig terug dat niemand wist voor wie de bal nou was en uiteindelijk op de grond viel. Hier en daar was er een goede aanval over de buiten en ook Lucas timmerde de ballen af en toe lekker in. Dit resulteerde vaak direct in een punt voor SNA. De grote valkuil voor SNA is dat ze zich aanpassen aan de tegenstander; in dit geval zou dat betekenen dat het niveau steeds minder werd. Wel werd de 1e set gewonnen met 25-19.

In de 2e set wist iedereen dat het vele malen beter zou moeten, echter bleef de stemming hetzelfde. De focus werd eigenlijk alleen maar minder doordat we de eerste set gewonnen hadden. De coach zag dat het team de 2e set ook zou gaan winnen en stelde dus dezelfde mensen op. Hou Stand bracht de libero in het veld die halverwege de eerste set binnen kwam lopen. Met passen ging het er dus op vooruit bij de tegenstander en moest SNA extra aan de bak het werd 9-9 en 10-9. Zo sukkelde de set voort totdat SNA de knop omzette en snel voor de setwinst wilde gaan. Pieter-Jan en Sven werden er een keer ingewisseld voor Dik en Davey om 3 aanvallers te creëren aan het net. Ook Jacco werd deze set ingezet als invaller. Nog steeds was het spel niet van een hoog niveau, maar er werd wel weer gewonnen door de Bleskensgraafse hoofdmacht met 25-22.

De 3e set van de wedstrijd had ook niet het niveau wat de mannen uit Bleskensgraaf gewend zijn. Slappe ballen en een wisselvallige pass bracht Hou Stand in het spel. Het leek erop of Hou Stand beter ging volleyballen terwijl het eigenlijk SNA was die zich liet meesleuren door Hou Stand. Hier en daar begon de tegenpartij wat te mopperen op de goed fluitende Koos, met als gevolg dat SNA uit de wedstrijd kwam. Alex werd nog ingebracht om het tij te keren en dit ging goed. Echter was dit wel te laat in de set Hou Stand hield dus stand en pakte een set met 24-26. Een blamage voor SNA.

Het leek erop dat in de 4e set het toch meer begon door te dringen dat winnen niet vanzelf gaat. Jacco kwam in het veld voor Johan en begon op de midden. Met de steun van het publiek probeerde SNA los te komen van de tegenstander. Nadat Hou stand de 3e set had gewonnen kregen ze meer praatjes en probeerden ze SNA af te leiden wat af en toe leidde tot vervelend gedrag van de tegenstander. SNA probeerde hier onderuit te volleyballen met af en toe een mooie combinatie over de buiten. Dit met als gevolg een enkel blok wat dan met de kwaliteiten van SNA leidt tot een punt. Gelukkig werd deze set weer wel gewonnen en bleef de schade beperkt, 25-17.

Met deze uitslagen heeft SNA een 3-1 thuisoverwinning te pakken op de tegenstander Hou Stand. Hiermee is voorlopig de 4e positie veilig gesteld en mogen de mannen van SNA het zaterdag 9 januari opnemen tegen Next Volley uit Dordrecht.