Zaterdagochtend 10:00, geen tijd waarop we normaal al verzamelen om een potje te gaan volleyballen. Ditmaal was dit wel het geval, omdat om 11:30 de bekerwedstrijd tegen Spirit HS2 uit Barendrecht op het programma stond. Iets na 10 uur werd er dan ook koers gezet richting Ameide, weer een bekerwedstrijd op neutraal terrein dus! Mooi op tijd voor een lekker bakkie koffie en vervolgens de zaal in voor een goede warming-up en een goede focus voor de wedstrijd. Helaas moesten we het wel doen zonder de afwezige Sven, Johan, Wim en Jacco. Een selectie van 8 dus, inclusief libero, waardoor we alleen op de buiten een overschot hadden en op de midden zelfs één man te kort kwamen; Pieter-Jan nam deze taak (verdienstelijk) op zich. Spirit had echter maar 7 man, inclusief libero, dus was er voor hen zelfs geen één wisselspeler beschikbaar.

De eerste set begon SNA voortvarend. Een mooie serviceserie van Dik zorgde gelijk al voor een 5-0 voorsprong. Achterin was er helaas wat moeite met enkele harde services van de mannen van Spirit en werd er niet altijd genoeg druk gezet met onze eigen service. De set ging aardig gelijk op. Op 25-24 mocht Dik serveren voor de set; de scheids floot voor vakfout aan de andere kant van het net en zodoende vierden we ons feestje en liepen we naar de andere kant. Spirit legde zich er echter niet bij neer en na een discussie van zo’n 5 minuten besloot de scheids dubbel fout te geven, waardoor Dik weer opnieuw moest serveren. Uiteindelijk hebben beide teams setpunten gehad, maar op 29-28 in ons voordeel werd een service van Davey verkeerd ingeschat door de libero van Spirit en was de set alsnog met 30-28 voor ons!

De tweede set begon met een excuus van de scheids voor het oponthoud aan het eind van de eerste set waarop we vervolgens weer vrolijk verder konden volleyballen. Er werd een degelijke set gespeeld, er was servicedruk, de pass lag wat beter en de aanvallers kwamen nog meer aan scoren toe. De set werd dan ook vrij eenvoudig met 25-18 gewonnen, waardoor er een 2-0 voorsprong op het scorebord stond! Deze bekerwedstrijd was een best-of-five; waardoor we nog maar één set nodig hadden om vrolijk verder te ‘bekeren’.

De derde set was de concentratie echter enigszins weg. De service ging te vaak fout, zo nu en dan viel een slordige bal aan onze kant op de grond en aanvallend liet het ook wat te wensen over. Een time-out van Raymond, de rust en de concentratie even terugvinden en vervolgens weer met volle moed het veld in om het alsnog in 3 sets af te maken. Op 17-21 zette Davey een goede serviceserie neer met dank aan het alerte werk van Peter, Lucas en Dik aan het net en een hardwerkend achterveld. Zodoende mocht Spirit bij 23-22 pas weer serveren. Het werd nog 23-23, maar uiteindelijk werd ook deze set in ons voordeel beslist; 25-23! Een heerlijke 3-0 overwinning! Weer een ronde verder in de beker! Er werd rond een uur of één dan ook een welverdiend biertje gedronken!

Bij deze bedanken we nog onze (twee!) meegereisde supporters; Henriëtte sr. en Caroline!

Volgende week mogen we weer voor de competitie aan de bak, een pittige uitwedstrijd in Papendrecht tegen Flits HS1 (op het moment van schrijven de koploper). 16:30 in Sportcentrum Papendrecht. Wees welkom!