Zaterdagmiddag 6 februari stond de bekerwedstrijd Volley Zuid heren 3 tegen SNA heren 1 op het programma. Deze wedstrijd werd op neutraal terrein gespeeld, hiervoor moesten de mannen van SNA afreizen naar het Mercatus College in Rotterdam. In de aanloop naar de wedstrijd kreeg SNA te horen dat er geen gebruik gemaakt kon gaan worden van de libero, dit in verband met een blessure bij Joost.

De laatste training voor deze belangrijke wedstrijd was een training waarin iedere speler 100% vol energie getraind had. Andere trainingen was dit wel eens anders, maar omdat de coach iedereen op scherp had gezet voor de training, dit door middel van een potje praat, was bij iedereen de focus volledig aanwezig op de training. Het advies was dus ook om de goede training door te zetten in een wedstrijd met veel passie en werklust voor het team. Voorafgaand aan de wedstrijd was de sfeer in de kleedkamer ook gemoedelijk. Iedereen wist dat het toch weleens een zware wedstrijd kon gaan worden, een ieder bereide zich hier op zijn eigen manier op voor.

Volley Zuid had voor deze wedstrijd de complete selectie mee genomen, want naast de 6 spelers in het veld zaten er ook nog 6 op de bank. SNA had 3 mensen op de bank onder andere door de afwezigheid van de gebroeders Hak. De spelers die het spits af mochten bijten waren Jacco Stigter en Lucas Bons op de midden, op de buitenkant speelde Alex van Vianen en Dennis Langerak. Spelverdeler was Sven van Genderen en op de diagonaal was Pieter-Jan van Vianen de man van dienst. Op de bank namen plaats Dik Arentze, Davey den Boer en Johan Stam, echter namen ze geen plaats op de bank maar waren ze staande vol enthousiasme voor het team. Iedere vorm van vreugde en vrolijkheid kan SNA namelijk nog weleens gebruiken.

Toen de wedstrijd eenmaal begon was het vanaf de 1e bal al zwaar. Volley Zuid was goed en speelde solide, SNA was ook goed en zelfs iets beter. De eerste 10 ballen gingen natuurlijk wel bijna allemaal naar Volley Zuid, dit omdat SNA ook hier wat lastig de smaak te pakken kreeg. Hierna ging het punten verloop op en neer, dan stond SNA een paar punten los en 10 ballen verder was het spelbeeld weer anders. Het was gewoon echt een spannende en zware wedstrijd van 2 kanten, leuk voor de kijker en spannend voor de teams. Stiekem kroop het gevoel op dat de eerste set echt wel gewonnen moest gaan worden. SNA was gewoon goed, maar Volley Zuid ook en wat als SNA deze set niet zou pakken, zou het de volgende set dan wel lukken? Gelukkig was de twijfel hiervoor niet nodig. SNA pakte in deze eerste spannende set de winst met 27-25. Vol vreugde ging SNA tekeer na het winnen van de set.

In de 2e set was de basis hetzelfde en het spelbeeld ook; namelijk vechten voor elk punt. SNA was deze wedstrijd ook vol vreugde, door de spannende, gewonnen eerste set? Of door de goede training van afgelopen week? Volley Zuid hierin tegen maakte gebruik van de bank en wisselde een aantal spelers, een paar oudere mannen kwamen in het veld om de jonkies te laten zien hoe het wél moest. Echter verloor Volley Zuid deze set alleen maar dikker en SNA won dus ook de 2e set met 25-20. In setstanden dus al 2-0 voor SNA! Nog 1 setje en verder bekeren is een feit.

Aan het begin van de derde set werd er gesproken om niet te verzwakken en deze set ook te pakken, vaak de woorden die voorafgaan aan een verliezende set, maar gelukkig zat SNA wel wat in de flow. Het begin van de set was jammer genoeg gelijk voor Volley Zuid, SNA presteerde het om net zoals in de eerste set niet gelijk bij de les te zijn. Volley Zuid had hierdoor een makkelijke eerste helft van de set en bij SNA moest een weerwoord komen, er kwamen dus een aantal wissels gedurende de set. Johan kwam erin voor Jacco en ook Alex ging uit het veld, Davey kwam hiervoor erin. Nieuwe frisse energie voor het 2e verloop van de 3e set, dat pakte goed uit want SNA knokte zichzelf wat terug in de wedstrijd. De buitenaanvallers werden een aantal keren goed gevonden waardoor er punten gepakt werden en ook het blok zat zo nu en dan potdicht, ook dit resulteerde in punten. Helaas was dit niet genoeg om de achterstand om te buigen in een voorsprong, deze set ging verloren met 20-25.

De set standen waren nu 2-1 in het voordeel van SNA: spannend maar ook wel rustgevend, SNA hoefde nog maar 1 set te pakken en Volley Zuid nog 2. De zes basisspelers van de vorige set moesten weer beginnen van coach Raymond. Na een aantal punten was het wel weer duidelijk dat SNA de baas was in het Mercatus College, want alhoewel Volley Zuid goed mee volleybalde, was er bij SNA niemand die twijfelde aan de winst van de 4e set. De middenspelers deden het passend in het achterveld naar behoren en er was overtuiging. Aanvallend bracht SNA niet het maximale, maar op de momenten dat het belangrijk was werd er wel een punt gemaakt. 23-18 was ook een belangrijk moment voor SNA, want er hoefde nog maar 2 punten behaald te worden en de buit was binnen. Toch liet SNA het nog terugkomen tot een 23-21. Hierna ging het slot erop en het laatste punt werd door Volley Zuid hard tegen de antenne geslagen en deze schoot los van het net. Duidelijk een punt voor SNA en dus ook de set en daarmee de wedstrijd. Een keurige 3-1 overwinning op Volley Zuid in het bekertoernooi!