26 maart half vijf, het moment voor een finaleplaats in de beker. 1 obstakel nog: Wik 3

Een bekende tegenstander; de eerste ontmoeting in de competitie wisten we met 3-2 te winnen, maar enkele weken terug wist Wik met 3-2 aan het langste eind te trekken.

Vooraf meldde Peter zich af ivm ziekte en Alex had zich al afgemeld. De buitenkant was dus onderbezet.

De wedstrijd werd gestart met Davey op de buitenkant hierdoor, waar hij de laatste wedstrijden meer heeft gestaan.
We begonnen een beetje onwennig met een wisselende pass en aanval, maar bleven in de buurt en door een mooie serviceserie van Davey kwamen we weer bij en later zelfs op voorsprong. In de slotfase was het allemaal in eigen handen met een marge van 2 punten, maar door 2x fout serveren werd het uit handen gegeven: 23-25.

In de 2de set werd de servicedruk wat groter van Wik en werd duidelijk zichtbaar dat er passend een andere opstelling stond. De pass kwam niet aan en Sven kon zijn aanvallers niet goed vinden wat dat aan de kant van Wik juist wel lukte. Afgetekende set: 12-25.

Voorafgaand aan de derde set werd er even geopperd om de opstelling om te gooien, maar er werd toch gekozen voor de opstelling van de eerste set.

De pass bleef wisselend waar Pieter Jan zich wel goed liet zien.
We bleven aardig bij met af en toe mooie scores over de buitenkant en door de midden, maar dit werd vervolgens weer afgewisseld met hele onnodige fouten waardoor we achter Wik aan bleven lopen en we met 20-25 en met 0-3 naar huis werden gestuurd.

Nu alles richten op het laatste deel van de competitie.
Aan het in grote getale aanwezige publiek: BEDANKT!!

A.s. zaterdag spelen we een thuiswedstrijd tegen Flits, de nummer twee van de competitie, drie punten achter Wik 3. We kunnen Wik dus opnieuw een ‘dienst bewijzen’. Wees welkom, 16:45 in De Spil!